logo 7 rassenclub

Nationale Havana-, Alaska-, Gouwenaar-, Luchs-, Parelfeh-, Beige- en
Marburger Feh- Club

foto 7rassenclub

Introductie

Club

Rassen

Activiteiten
Rammenshow

Fokkersdag

Showuitslagen

Foto's

Links

Gastenboek

Fokkersdag

Uitnodiging voor de fokkersdag op zaterdag 22 september 2018 in het Duivensportcentrum, Prinses Beatrixlaan 240, 7312 AA Apeldoorn.

De agenda voor deze dag is als volgt:

  • 09.00 uur - Ontvangst met koffie en inkooien van de meegebrachte dieren
  • 10.00 uur - Opening door voorzitter Henri van Weelden, vervolgens indelen van aandragers, schrijvers en clubkeurmeesters voor de keuring
  • 10.15 uur - Keuring van de dieren
  • 13.00 uur - Koffietafel met na afloop een verloting ten bate van de clubkas
  • 14.00 uur - Nabespreking van de rassen door de clubkeurmeesters met discussie over de te bereiken standaardeisen
  • 15.00 uur - Prijsuitreiking
  • 15.15 uur - Rondvraag
  • 15.30 uur – Sluiting en uitkooien van de dieren


Fokkers dag zaterdag 23 september 2017
De vierde zaterdag van september werd de fokkers dag van de zeven rassenclub gehouden in het Duivensportcentrum te Apeldoorn. Als voorzitter verwelkomde Henri van Weelden de aanwezigen. Het aantal ingezonden dieren was met bijna 90 stuks toch weer meer dan voorgaand jaar. De keuring verliep vlot en voor de lunch waren de prijswinnaars bekend. Dit waren in de A-klasse: 1. Marburger Feh van D.F.H. Eikelboom, 2. Havana van Comb. Alva en 3. Alaska van D. Bontekoning. In de B-klasse waren dat: 1. Gouwenaar van H.J. Smit, 2. Alaska van W. van Hooren en 3. Luchs van J. K. van der Kamp.
Na de lunch en een verloting werden de gekeurde dieren besproken door de betreffende keurmeesters. Zij waren over het algemeen zeer te spreken over de kwaliteit, wel hier en daar verbeter- of aandachtspunten. Enkele fokkers vonden het verschil in punten toekenning door de HEP erg groot, maar dit is niet altijd te voorkomen. Jureren is en blijft mensenwerk met persoonlijke interpretatie. Aan het slot namen de prijswinnaars hun prijzen in ontvangst. De voorzitter wenste allen wel thuis en graag tot ziens op de jaarvergadering met rammenshow op zaterdag 10 maart 2018.
Henk Tromp

Fokkersdag zaterdag 24 september 2016
Ben Schotman heeft een impressie van deze dag gemaakt.  

Mij werd gevraagd of ik een verslag wilde maken van de fokkers dag op 24 september 2016 in Apeldoorn.

Herman Bolwiender en ik -Ben Schotman- hebben Henk Tromp gevraagd of we mochten komen kijken en helpen met keuren omdat we allebei één of meerdere rassen op ons examenprogramma hebben staan. We waren van harte welkom.

Bij de aanvang van de fokkers dag werden we hartelijk ontvangen en de sfeer was goed. We hebben eerst even rondgekeken bij de konijnen om daarna een bak koffie in de kantine te nuttigen. Henri van Weelden heette iedereen welkom en er werd een moment stilte in acht genomen in verband met het overlijden van keurmeester Piet van Foeken.
Daarna werden de papieren uitgedeeld en de keurmeesters gingen richting de keurtafels. De schrijvers en aandragers boden zich spontaan aan. Herman en ik sloten aan bij Erik James als resp. schrijver en aandrager. We hadden slechts acht dieren om te keuren: vier Havana’s en vier Alaska’s.
We namen ruim de tijd voor de keuring van de dieren. Vragen konden we tussendoor stellen en Erik nam rustig de tijd om deze te beantwoorden en zijn kennis met ons te delen. Hij gaf ons tips en al met al was het voor ons een leerzame dag.

Na de keuring werden de prijswinnaars bekend gemaakt. Allemaal van harte gefeliciteerd!
De ochtend werd afgesloten met een goedverzorgde gezamenlijke lunch. Na de lunch was er een bespreking gepland. Aan de keurmeesters werd gevraagd wat ze van het aanbod aan konijnen op deze fokkers dag vonden. Er waren een paar kleine verbeterpunten, maar over het algemeen was het goed.

Namens Herman en mijzelf bedankt voor deze gezellige en leerzame dag.

Ben Schotman

Fokkersdag 26-9-2015 te Apeldoorn

’s Morgens op tijd eruit, om de dieren nog even na te kijken. Waarna ze in de auto werden geladen om richting de fokkersdag van de Zevenrassenclub te gaan. In ’s-Heerenbroek heb ik Wim de Groot en Willem Leusink opgehaald, twee doorgewinterde fokkers, om samen met hen richting Wezep te vertrekken om daar Jan Koert van de Kamp op te pikken met zijn dieren.

Aangekomen in Apeldoorn werden de kooinummers opgehaald bij Henk en de verschuldigde kosten vereffend. Nadat de dieren rustig in de kooien zaten, hebben we eerst even een bakje koffie gehaald. Waarna de voorzitter een ieder welkom heette en de keurmeesters over de verschillende rassen en klassen verdeeld werden. Minder dieren dan vorig jaar, maar wel een verdubbeling van het aantal keurmeesters. Er werd mij gevraagd om aan te dragen, na eerst te hebben afgeslagen omdat ik dit nog nooit had gedaan en geen dieren van andere fokkers per ongeluk wilde beschadigen. Toch heb ik, na opbeurende woorden van Van Hooren ‘gewoon voorzichtig aan doen dan komt het allemaal goed!, aangedragen. Ik mocht de dieren bij Gerwin van Westerveld aandragen. Onder tijd ook nog even bij Henri van Weelden over de schouder meekijken om te kijken wat mijn dieren ervan maakten en tegelijk ook nog bij Jorn Westerlaken, die nog een jonge voedster keurde. Nadat alle dieren van een predicaat waren voorzien werd er begonnen met de eindkeuring van de A-klasse. Tot mijn verbazing werd mijn jonge voedster, die op de jongdierendag van Kampen en omstreken een kleine G haalde, nu tweede achter een prachtige Gouwenaar van Henk Smit. Derde werd een Parelfeh van Van Westerveld.

Toen de beste dieren van de A-klasse uitgezocht waren, hebben we genoten van een prima lunch. Waarna de verloting werd gehouden en waar verschillende fokkers weer met mooie prijzen op huis aan gingen. Direct achter de maaltijd aan werd de nabespreking van de jongdierenkeuring gehouden door de keurmeesters. Kale tenen; vol in borst bij de sommige Alaska’s voedsters; een paar Havanna’s nog niet goed op kleur; verschillende pelslengtes bij zowel Alaska als Marburger Feh; Parelfehs met te weinig pareling; mooie dieren bij Luchs. Maar de hele jonge dieren zijn nog niet klaar; mooie Gouwenaars en ook knappe Beiges; mooie A-klasse rammen bij de Alaska’s waren enkele opmerkingen die te horen waren.

Na  de nabespreking werd de mooiste B-klasse van de dag uitgezocht. Hierbij won Eize Leenstra met een Alaska ram en werd Henk Smit tweede en derde met een Havanna en een Gouwenaar.

Na de prijsuitreiking, waar de winnaars allemaal ook nog een mooie attentie kregen van De Groot Diervoeders uit ’s-Heerenbroek, mochten de dieren weer mee op huis aan.

Ik vond het een geslaagde dag. Graag tot volgend jaar!

Met vriendelijke groet,

Han Kamphof

Impressie van de Jongdierendag op 27-9-2014 in Apeldoorn.

Op een prachtige nazomerdag kon voorzitter H. van Weelden een zeer grote opkomst welkom heten. Tevens een speciaal welkom aan de aanwezige ereleden.
Er zijn een groot aantal dieren (152) door de fokkers meegenomen, een goed teken voor de speciaalclub. Daar het aantal aanwezige (4) keurmeesters juist dit keer aan de lage kant is lukt het niet om de dieren voor de lunch gekeurd te krijgen. Dit hield tevens in dat de geplande rasbespreking er bij inschoot. Zelf heb ik geschreven bij keurmeester Hielke Visser, die de Alaska’s  A klasse keurde. Hij was tevreden over de gemiddelde kwaliteit en kon een aantal keren F kwijt. Opvallende punten: nogal wat dieren met witte haren in de benen/voetzolen en zo hier en daar bij de voedsters al wat vol in borst. Naast uiteraard veel dieren niet klaar.
Om wat na 3 uur kon H. van Weelden onder fraaie omstandigheden buiten de fraaiste uitmaken. In zowel de A klasse als de B klasse werd dit een Parelfeh van de combinatie Van Westerveld uit Epe. Gefeliciteerd met dit bijzonder fraaie resultaat.
Hierna kon de voorzitter overgaan tot de prijsuitreiking. Daarna wenst hij een ieder een goed tentoonstellingsseizoen en wel thuis.

Met vriendelijk groet,

Dré Bontekoning

 
Verslag jongdierendag van 28 september 2013.

's Morgens vroeg opgestaan, konijnen inladen en dan op weg naar de eerste jongdierenkeuring van het seizoen. Daar aangekomen was het nog rustig, maar al snel werd het drukker. De kooinummers afhalen en inkooien. Geleidelijk aan werden de kooien vol.
Achter het eerste kopje koffie werden al de eerste gesprekken gevoerd over het fokseizoen. Iedereen is dan ook nieuwsgierig hoe ze er voor staan.
De voorzitter staat op, heet iedereen hartelijk welkom en maakt de indeling van de keurmeesters bekend en we gaan daarna naar de showruimte. De tafels werden klaar gezet, schrijvers en aandragers waren snel gevonden. Blijkbaar wilde iedereen wel zijn steentje bijdragen om er een leuke dag van te maken.
Jammer dat veel dieren in deze tijd van het jaar sterk in de verharing zitten, maar daar had iedereen last van. Het voordeel van deze keuring is dat je aan de keurmeesters vragen kunt stellen over bepaalde dingen.
Na afloop volgde de eindkeuring welk dier zich de beste van de dag mocht noemen. Winnaar van de A-klasse werd een Alaska en in de B-klasse een Luchs. Deze 2 dieren kwamen toch wel vrij duidelijk naar voren.
Hierna nog een korte nabespreking en de prijsuitreiking. De voorzitter sloot af met iedereen een goede thuisreis te wensen.
Een kleine opmerking; ik vind het jammer dat toch nog veel leden geen gebruik maken van deze leerzame dag.

Jan Janssen


Verslag fokkersdag 2012

Ik ben al een aantal jaren lid van de 7-rassenclub. Dit jaar ben ik voor het eerst naar de fokkersdag geweest. Omdat er 7 rassen in deze club zitten had ik verwacht dat er wat meer dieren zouden zijn. Maar ik kan daar eigenlijk niet over oordelen want dit was mijn eerste keer hier.
Ik maak elk jaar diverse fokkersdagen mee, maar bij deze viel me gelijk de rust van de fokkers op. Deze mensen zijn minder gehaast en werken wat meer met elkaar samen als bij andere speciaalclubs. Het keurmeesterteam vond ik ook erg goed. Je kon duidelijk zien dat deze mensen ervaring hadden met de toevertrouwde rassen. De lunch vond ik wat weinig voor volwassen mensen. Een broodje meer de volgende keer is wel een aanbeveling. De dagkampioenen uitmaken verliep wat chaotisch. Denk dat daar de volgende keer wat beter in voorbereid mag worden. Verder vond ik dat die Alaska met de slechte achterhand niet bij de eindkeuring op tafel had mogen komen. Heb die dag diverse dieren met F-type en bouw gezien, dan hoort een dier met zo’n achterhand niet naar voren te komen. Voor positie 2 op onze predicaten kun je 20 punten krijgen, dus erg belangrijk!!! Wat mij ook opviel was de bespreking op het laatst. Op andere fokkersdagen krijg je nog een saaie vergadering waar puntje voor puntje behandeld wordt. Hier lieten ze de keurmeesters vertellen over hun keuring, de secretaris deed zijn woord, de voorzitter deed zijn woord en toen nog een rondvraag. Dit moeten ze eigenlijk overal doen. Misschien worden de fokkersdagen dan beter bezocht. Ik vind dit toch wel één van de beste fokkersdagen tot nu toe. Denk dat ik volgend jaar weer kom. 

Erik James (fokkerij Alaska)
secretaris “de Eendracht”Venlo e.o.

Fokkersdag zaterdag 24 september 2011

Op verzoek van Henk Tromp een impressie van de fokkersdag 2011 van de zevenrassenclub.

’s Morgens bijtijds opgestaan om samen met mijn vrouw Els en 3 Alaska’s op weg naar Apeldoorn te gaan, nadat de konijnen aan een laatste inspectie zijn onderworpen.

Na een reis van 1,5 uur komen we bij het ruime gebouw van het Duivensportcentrum om de dieren in te kooien. De kooien staan ruim en ongetopt opgesteld. Dit is een hele vooruitgang ten opzichte van de vorige locatie in Amersfoort. Na een hartelijke begroeting door het bestuur, bestuursleden en verschillende collega fokkers, de Alaska’s ingekooid. Een blik door de zaal, alle zeven rassen zijn aanwezig, de Alaska in grote meerderheid.

Na het openingswoord door voorzitter Meutstege in de kantine aan de bijna 40 fokkjers, onder het genot van een kop koffie en plak cake, gaan we gezamenlijk terug naar de konijnen. De 8 aanwezige keurmeesters zoeken een tafel op en worden voorzien van een schrijver en een voordrager. Bijna iedereen heeft een vrijwillige taak op zich genomen. Mijn vrouw Els maakt tijdens keuring (en daarna) foto’s die op de web-site zullen worden geplaatst.

De keuring verloopt snel en soepel. De kampioenen worden, na een prima verzorgde maaltijd met soep en kroket, uitgemaakt door Leenstra, Van Foeken en Van Weelden. In deze impressie moeten toch ook de kampioenen worden genoemd. In beide groepen werd een Alaska de mooiste, eigenaars: v. Hooren en Comb. Westerlaken beide met vrouw jong, echte topdieren, korte type’s, prima pels.

De nabespreking gebeurt in de kantine. Op een opbouwende wijze, maar met een kritische noot, worden alle zeven rassen besproken door de keurmeester die het ras heeft gekeurd. De heren keurmeesters waren duidelijk in hun verslag, niemand had commentaar of vragen op hun bespreking. Henk Tromp zal een volledig verslag van de rasbespreking op de site zetten.

Al met al een fijne dag en een prima plek om fokervaringen en contacten te leggen.

Thuis gekomen nog even de eigen dieren bekeken, ook de Alaska’s die thuis zijn gebleven. De keurmeesters van onze club zitten volgens mij aardig op één lijn, zodat ieder weet welke richting hij moet gaan fokken.

Wij kunnen ik elk geval terugkijken op een leuke, gezellige een leerzame dag.

Met sportgroeten,

Henry van den Herik

Verslag fokkersdag 2011 “Zeven rassenclub”

De fokkersdag 2011 werd een geweldig succes. Over de locatie en de uitstekende medewerkers van het Duivencentrum te Apeldoorn zijn de deelnemers geweldig te spreken.
Er waren 144 jonge dieren ingeschreven en alle rassen waren zowel in de A klasse als in de B klasse goed vertegenwoordigd. Aan de uitstekend verzorgde lunch namen 45 personen deel.
De voorbereidende werkzaamheden, zoals het maken van de nieuwsbrief met de uitnodiging, waren prima verzorgd door secretaris Henk Tromp.
Het verwerken van de gegevens van de inzenders was, net als voorgaande jaren, weer uitstekend verzorgd door Marinus Bennink. Hij heeft wel de wens uitgesproken dat hij graag de inzendingen op tijd ontvangt.
Maar liefst 8 keurmeesters waren bereid de dieren van een predicaat te voorzien.
Jammer is te moeten constateren dat een aantal van onze clubkeurmeesters het lieten afweten doordat men elders een keuring aannam. Gelukkig verkeerden wij in de bijzondere omstandigheid dat een aantal jonge keurmeesters wel aanwezig waren en ook bereid waren te keuren.
De fraaiste dieren van elk ras werden voorgebracht zowel in de A klasse als de B klasse. De HEP jury de heren van Weelden, Foeken en Leenstra hebben vervolgens de winnaars aangewezen.

Winnaars A klasse:
1e W. van Hooren met Alaska
2e  Comb. Van Westerlaken met Beige
3e  E.J. Eikelboom met Marburger Feh

Winnaars B klasse:
1e  Comb. Van Westerlaken met Alaska
2e  E.J. Eikelboom  met Marburger Feh
3e  J.J. en S. Dalmolen met Havana

Jan Meutstege, voorzitter

Hieronder een verslag van de fokkersdag 2010 gemaakt door Jorn Westerlaken.

Op zaterdag 25 september stelde ik mijn gloednieuwe Tom Tom (het ideale cadeau voor de keurmeester) in op het plaatsje den Nul in Gelderland. Na een hele rit door een prachtig landschap kwam ik bij een buurthuis waar de tentoonstellingskooien en keurtafels al buiten waren opgesteld. Na een half uur bleek dat dit iets te optimistisch en begon het te plenzen. Daarom besloten ik en sommige andere lekker binnen te gaan keuren. Door een tegenvallend aantal inschrijvingen hoefde ik maar zeven Havana’s voor mijn rekening te nemen.

In deze kleine klas zat geen echte topper. Een dier van H. Smit toonde de meeste potentie in type en bouw, maar was erg in de verharing. Een dier van H.Tromp toonde de juiste donkerbruine chocoladekleur maar was wat klein van stuk en mocht wat breder in geheel. Het dier uit kooi 2 van N. Bruinsma was uiteindelijk het meest compleet en mocht later op de dag naar de eindjury. Doordat de keuring van deze kleine klas zo gepiept was gaf me dat wat mogelijkheden om eens goed naar de aanwezige dieren te kijken. Bij de Alaska’s zoals gewoonlijk de meeste kwaliteit en kwantiteit. Met 41 inschrijvingen nemen zij bijna de helft van de negenentachtig aanwezige dieren in. Fraaie dieren van kleur en flinke verschillen in pelsstructuur. De winnende voedster uit de  A-Klasse van Dalmolen had een prachtige rammenkop erop en geblokt type maar de beste ram had zo’n mooie fijne pels zodat de ram van W. van Hooren de winnaar werd. In de B klasse ook fraaie typedieren, alleen hier ook wat grovere pelzen en volgens keurmeester Visser waren de granharen ook aan de lange kant bij sommigen. Ook de oorstructuur kon bij sommigen wat steviger.  Een dier van K. Mollema ging hier met de eer strijken. Bij de vijftien Havana’s in de B-klas zat wel een echte topper. Dit dier van H.J Smit zou later op de HEP tafel net een puntje tekort komen om de Alaska te verslaan. Een fraai typedier met fijne pels en mooi diepbruine chocoladekleur. Bij de  drie aanwezige Beiges grote verschillen in kleur. De zachte lichtblauwe waas is het raskenmerk van de beige waar het soms nog wel eens aan schort.  Gelukkig vertoonde kooi 38 van H.J. Smit de juiste kleur en kwam als totaalplaatje ook aardig voor de dag waardoor dit dier zelfs tweede werd op de HEP tafel in de A- klasse. Bij de drie Gouwenaars ook grote verschillen in kleur. Het rammetje vertoonde een type en kop die zelden bij Gouwenaars voorkomt maar was in kleur nogal donker en de pels kon wat fijner.  Een duidelijk fokprodukt waarbij een ander ras is gebruikt. Maar deze dieren kunnen zeker zeer waardevol zijn om dit ras op een hoger peil te brengen. Dit ras heeft altijd extra mijn aandacht omdat mijn vader en ik een aantal jaren geleden  samen ook nog wel eens Gouwenaars in de hokken hebben gehad. We fokten er ook een ander ras in en zagen in de F3 al behoorlijke bekroningwaardige Gouwenaarkleurige dieren met een aardig type.  Maar de doorgewinterde Gouwenaarfokkers weten je wel te vertellen dat de dieren vanzelf weer smaller worden als je ze licht Gouwenaarkleurig probeert te krijgen. Dat hebben we zelf nooit ervaren omdat een uitbraak van Myxomatose ons experiment voortijdig beëindigde. De winnende Gouwenaar van  volhouder H.J. Smit combineerde ook de mooie lichte kleur aan het oude type. Maar toch kon dit dier in ieder geval goed op de benen en  roemde keurmeester van Weelden de ‘haast uitmuntende’ pels van dit dier. De Luchs zit net als de Gouwenaar in typegroep C en zij hoeven dus niet zo geblokt te zijn als de overige clubrassen. Toch moeten we wel op de kopvormen letten, die kunnen wat gevulder in snuit. Keurmeester van Weelden vond de dekkleur bij sommige te donker. Fokkers Oosterbroek en Mollema verdeelden de prijzen bij de tien ingeschreven dieren. Bij de Marburger aardige typedieren. Wel vond ik de pelzen bij sommige dieren wat grof.  Eikelenboom was de enige inzender maar scoorde wel 96 punten. Bij de Parelfeh zes dieren van drie inzenders. Altijd mooie pelzen  bij de Parelfeh en een aardige pareling bij sommige dieren. Ze hebben alleen wat tijd nodig om wat meer body te krijgen. Een dier van G. Paasman werd op de HEP- keuring nog derde van de B- klasse . 

Na de eindkeuring waar de Alaska’s  als winnaar uit de bus kwamen konden we aan de lunch beginnen. Mevrouw Bennink had een overheerlijke gevulde groentesoep bereid waarvan gretig werd opgeschept.  Met een verloting werd de kas van deze speciaalclub weer gespekt waarna de keurmeesters hun keuring bespraken. In de gezellige maar wat chaotische rondvraag kwam naar voren dat sommigen zich stoorden aan het feit dat niet alle 7 clubrassen op tafel kwamen bij de HEP. Soms keurt een keurmeester namelijk 3,4 rassen en heeft dan al zijn beste dier aangewezen welke dan op tafel komt.   Er werd besloten dat volgend jaar elke raswinnaar op tafel komt waardoor een ieder zich vertegenwoordigt voelt.

Deze speciaalclub herbergt een hoop kwaliteit, gezelligheid en veel fokervaring. Toch zou je een wat grotere opkomst verwachten wanneer je het aantal aanhangers in het land ziet van sommige clubrassen.  Ook wat nieuwe aanwas zou van harte welkom zijn. Veel fokkers binnen deze speciaalclub staan open om nieuwelingen te helpen maar toch wordt uit onwetendheid vaak voor rassen met een hoger knuffelgehalte gekozen.  Een taak  voor de speciaalclub om hun 7 prachtige rassen  nog beter ‘in de markt’ te zetten. Misschien kan de nieuwe website waar aan wordt gewerkt hier aan bijdragen.

Jorn Westerlaken

Fokkersdag 25 september 2010

De jaarlijkse fokkersdag werd dit keer gehouden in de buurtschap Den Nul bij Olst. Marinus Bennink en zijn vrijwilligers hadden de kooien buiten naast het buurtgebouw opgesteld. Jammer van de enkele bui die er viel, waardoor de keurmeester uiteindelijk toch maar binnen verder gingen met de keuring. Door 22 inzenders waren 89 dieren bij elkaar gebracht, die door de keurmeesters Van Buuren, Van Foeken, Leenstra, Visser, Van Weelden en  Westerlaken werden gekeurd. Na de keuring konden de deelnemers genieten van een goed verzorgde koffietafel en met elkaar napraten over de uitleg die de keurmeesters over de gekeurde dieren gaven. Al met al kan worden teruggezien op een geslaagde bijeenkomst.

De uitslagen van de keuring zijn als volgt:

A klasse
Fraaiste Alaska 1F97 van W. van Hooren
Fraaiste op 1 na Havana 1F95 van N. Bruinsma
Fraaiste op 2 na Beige 1F96,5 van H.J. Smit
Fraaiste Gouwenaar 1F95,5 van N.G. Hoornsman
Fraaiste Luchs 1F95,5 van A. Oosterbroek
Fraaiste Parelfeh 1F95,5 van C. Vos
Fraaiste Marburgerfeh 1F96,5 van E.J. Eikelboom

Bij de Alaska’s verder F dieren van W. van Hooren, W. van Buuren, W. Kolk 2x en J.J. & S. Dalmolen 2x, bij de Luchsen van A. Oosterbroek en bij de Marburgerfeh’s van E.J. Eikelboom.

B klasse
Fraaiste Alaska 1F96 van K.J. Mollema
Fraaiste op 1 na Havana 1F96,5 van H.J. Smit
Fraaiste op 2 na Parelfeh 1F95,5 van G. Paasman
Fraaiste Gouwenaar 1F95,5 van H.J. Smit
Fraaiste Luchs 1F95,5 van K.J. Mollema
Fraaiste Beige 1ZG94 van H.J. Smit

Bij de Havana’s verder F dieren van R. Smienk, D. Ossenblok, E.J. Eikelboom en J.H. Tromp, bij de Alaska’s van J.J. & S. Dalmolen, W. van Hooren 2x en M. van Westerveld en bij de Luchsen van A. Oosterbroek.
  


Copyright © 2011 zevenrassenclub
door Webdesign Sidi, mjvanloo